Масло от макадамия

Дълго пазената тайна на красивата кожа

Освен изключително вкусна и полезна за хапване, макадамията е и един от най-добрите приятели на кожата.

Макадамията е орехоподобна ядка, произхождаща от Австралия. В древността се е считала за свещена храна, помагаща при редица болести. В наши дни се препоръчва при мигрена, проблеми свързани с костната система, авитаминоза, ангина, артрит, заболявания на отделителната система и др.

Изключително полезно е натуралното масло от макадамия, което се извлича от ядките на дървото. Маслото съдържа витамин А, В и Е, както и редица жизнено важни минерали. Високото съдържание на Витамин Е ускорява заздравяването на увредената кожа, видимо намалява признаците на умора. Препоръчва се за предотвратяване и третиране на белези, кожни зачервявания и други дребни раздразнения.

Научно доказано е, че маслото от макадамия е най-близко по състав до човешката кожа, което го прави идеално средство за поддържане здравия вид на комбинираната и мазна кожа. ​Маслото има мощно хипоалергенно и антиоксидантно действие, които защитават клетъчната мембрана на кожата и спомагат за отстраняването на проблеми при чувствителната кожа като лющене, сърбежи и алергии.

Освен, че попива моментално в кожата и има лек приятен аромат, маслото от макадамия е перфектен помощник в грижата за по-зрялата кожа.  „Магическите“ му свойства се дължат на високото съдържание на олеинова и линолова киселина. Олеиновата киселина (Омега 9) има силно овлажняващо, регенериращо, омекотяващо и противовъзпалително действие върху кожата. Линолова киселина (Омега 6) е с ефикасни хидратиращи, успокояващи, изглаждащи и подхранващи свойства, които помагат за възстановяването бариерната функция на кожата и намаляването загубата на вода.

Можете да създадете Вашият любим козметичен продукт, които съдържа масло от макадамия ТУК.

 

image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин