Розово масло

Розата е нежност, красота и желание…
Споделени чувства, наслада, копнеж…
Розата е красота…красотата е наслада и младост.

rose

Векове наред розата се използва в науката за красота. Тя е в основата на вълнуващи легенди и заема специално място в душите на хората. Несравнимият аромат, деликатната нежност и големите здрасловни ползи носят усещане за любов, прелест и щастие на всички сетива.

В това божествено цвете са открити повече от 300 химични съединения, като основните са висши алкохоли (елеоптени) и висши парафини (стеароптени) в комбинация с много други микроелементи. На тяхното специфично съотношение се дължи богатият и дълготраен аромат на розовото масло. Присъстват също така минерали, витамини и антиоксиданти, които имат успокояващо, овлажняващо и подхранващо действие. Ароматното розово масло намалява нивото на кортизол (хормона на стреса) и спомага за наляване на депресията.
От розата се използва за производство на розово масло, розов конкрет, розова вода,екстракт от роза и други.

Несравними са ползите от използването на розовото масло за кожата. Неговото действие е всеобхватно, изполозва се както при кожа предразположена към акне, за да успокои и да намали възпаленията, така и при застаряваща и уморена кожа за подмладяване, освежаване и намаляване на бръчките.

Високото и балансирано съдържание на омега – 3 и омега – 6 есенциални мастни киселини в състава на розовото масло дават на кожата най-прекрасните хранителни вещества със силно антиоксидантно действие. То спомага за подновяването на клетъчната мембрана и следователно регенерира кожата. Съдържанието на трансретиноидна киселина спомага премахване на бръчките и има силен подмладяващ ефект. Поради изключително силното си въздействие, розовото масло се прибавя в много малко количество към всеки продукт предназначен за директна употреба върху кожата. Така нареченото‘’течно българско злато’’ е продукт с несравними ползи за кожата и целия организъм и ние препоръчваме неговото използване!
Добавете в персоналния си крем няколко капки розово масло и се насладете на силата, красотата и прелестта на този безценен природен продукт, за да имате млада, прекрасна, сияйна и преди всичко – здрава кожа!

image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин