Активен въглен

Активният въглен е изцяло натурална съставка, която не съдържа изкуствени химикали. Специфичната му пореста структура, наподобяваща гъба позволява ефективно да извлича и абсорбира токсините. Това свойство го прави изключително търсена и популярна съставка в съвремената козметична индустрия.

Активният въглен, използван в разкрасителните продукти е специален вид въглен, придобит при обработката на въглерод, чрез който се повишава съдържанието на кислород. Това засилва детоксикиращите му свойства, които улавят и изхвърлят замърсяванията по повърхността на епидермиса. Хипоалергеното му действие успокоява различни видове раздразнения, като защитава горния кожен слой.

Ежеседмичната употреба на почистващи продукти с активн въглен ще ексфолира повърхността на кожата, премахвайки мъртвите клетки, омазняването и ще почисти порите в дълбочина.

Можете да създадете свой персонален измивен гел за лице с активен въглен тук или персонална почистваща маска за лице с активен въглен и други съставки по ваш избор, тук.

Такъв тип продукти са подходящи за всички кожи, изложени на градско замърсяване или склонни към образуване на пъпки.

image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин