Арганово масло

Наричано още “течно злато“ заради големите количества суровина нужни за добиването му и заради вълшебните му свойства, открити още в древността. За получаването на 1 литър масло са необходими около 80 килограма арганови ядки. В състава му влизат редица от най-ценените и полезни наситени мастни киселини като олеинова киселина, линолова киселина и палмитинова киселина, които имат мощен регенеративен ефект, действащ на клетъчно ниво. Именно това свойство прави аргановото масло една от най-ефективните натрурални съставки в анти-ейдж козметиката.  

Витамин Е, каротеноидите, полифенолите и фитостеролите в състава на Арагановото масло са мощни антиоксиданти, които предпазват кожата от свободните радикали и вредното UV лъчение. 

Маслото е подходящо за подхранване както на по-зряла, така и на суха и чувствителна млада кожа, като подобрява подобрява еластичността на кожата и повишава нивата й на естествена хидратация. 

Освен като антиоксидант, маслото от Арган е противовъзпалително средство, което контролира нивата на себум и балансира омазняването на кожата. Научни изследвания и тестове доказват, че маслото е некомедогенно, което позолява да се използва и от мазни и проблемни кожи. 

Ползи:

  • Анти-ейдж ефект – отлична съставка в продукти против стареене на кожата, предпазва от образуването на бръчки и значително намалява вече съществуващите
  • Антиоксидант – предпазва повърхностния кожен слой от проникване на вредни агенти и прави кожата по-здрава и устойчива на вредните влияния на околната среда
image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин