Арганово масло

Наричано още “течно злато“ заради големите количества суровина нужни за добиването му и заради вълшебните му свойства, открити още в древността. За получаването на 1 литър масло са необходими около 80 килограма арганови ядки. В състава му влизат редица от най-ценените и полезни наситени мастни киселини като олеинова киселина, линолова киселина и палмитинова киселина, които имат мощен регенеративен ефект, действащ на клетъчно ниво. Именно това свойство прави аргановото масло една от най-ефективните натрурални съставки в анти-ейдж козметиката.  

Витамин Е, каротеноидите, полифенолите и фитостеролите в състава на Арагановото масло са мощни антиоксиданти, които предпазват кожата от свободните радикали и вредното UV лъчение. 

Маслото е подходящо за подхранване както на по-зряла, така и на суха и чувствителна млада кожа, като подобрява подобрява еластичността на кожата и повишава нивата й на естествена хидратация. 

Освен като антиоксидант, маслото от Арган е противовъзпалително средство, което контролира нивата на себум и балансира омазняването на кожата. Научни изследвания и тестове доказват, че маслото е некомедогенно, което позолява да се използва и от мазни и проблемни кожи. 

Ползи:

  • Анти-ейдж ефект – отлична съставка в продукти против стареене на кожата, предпазва от образуването на бръчки и значително намалява вече съществуващите
  • Антиоксидант – предпазва повърхностния кожен слой от проникване на вредни агенти и прави кожата по-здрава и устойчива на вредните влияния на околната среда

Energisome Q10

Химично съединение, естествено намиращо се в кожата ни, което играе важна роля в процеса на производство на енергия на клетките. Като антиоксидант, то има защитна функция, предпазваща от свободните радикали. Коензим Q10 стимулира производството на колаген и подобрява еластичността на кожата. Забавя появата на първите признаци на стареене. Видимо намалява съществуващите динамични бръчки и възпрепятства образуването на нови. Има енергизиращ ефект върху кожата, като намалява оксидативния стрес и подпомага естествената регенерация на клетките.

Renovage™

Е широкоспектърна анти-ейдж съставка. Ефективно възстановява загубата на плътност и еластичност на кожата. Прониква в дълбочина в епидермиса и осигурява защитата на 3D междуклетъчнаклетъчната матрица, което води до видимото му подмладяване. Овлажнява и усъвършенства структурата на кожата. Изравнява тена и премахва пигментни петна и зачервявания.

Renovage™ защитава активността на ензима каталаза, който спомага за удължаване на живота на клетките, осигурявайки им геномна стабилност. Чрез редокс контрол и възстановяване на ДНК, Renovage™ доказано забавя стареенето на клетките и удължава живота им с 1/3. С RENOVAGE™ най-дълбоките бръчки са намалени, кожата е дълбоко хидратирана и видимо подмладена. 

Argireline

Представлява иновативен хексапептид, алтернатива на ботулиновия токсин, който премахва дълбоки бръчки, без негативно действие върху кожата. Има мощни противостареещи свойства, които повдигат и стягат кожата. Спомага за изглаждането на вече изразени бръчки и предотвратява появата на нови, като релаксира повърхностния кожен слой и предотвратява свиването на финните лицеви мускули. Пептидът е безопасната алтернатива на известния Botox.  Постига цялостно изглаждане на фините бръчки, подобрява структурата и еластичността на кожата, коригира тена.  

Световните In vivo тестове доказват: Само след едноседмична употреба на продукт, съдържащ Argireline® 20,6% от обема на бръчките спада; 15,9% дължината на бръчките е намалена.

Регенериращият Възстановяващ крем „Подмладяване“ с Argireline® можете да откриете тук: https://renoracosmetics.com/produkt/regenerirasht-krem/ 

Колаген

Колагенът е вид протеин, който се произвежа естествено в човешкото тяло. Той е градивният компонент на съединителните тъкани, които изграждат кожата, мускулите, сухожилия. Основата му роля в кожата е да поддържа структурата, здравината и еластичността й.  Високите нива на колаген в тялото имат видимо подмладяващ ефект за кожата, косата и ноктите, докато липсата му води до влошаване на състоянието им – сухота, образуване на бръчки. Научните изследвания показват рязък спад в производсвото на колаген в тялото между 35 и 40 год. възраст. Ето защо е важно да приемаме колаген под различни форми както вътрешно под формата на храна и добавки, така и външно чрез козметични продукти. 

Колагенът е най-ефективната козметична съставка, бореща се със стареенето на кожата. Освен, че поддържа високи нива на хидро-липидния баланс, мощните му регенеративни свойства възстановяват увредени тънкани и кожни клетки. Отлично изглажда финните линии и запълва мимическите бръчки. 

Независимо дали сте на 30 или 60, тази съставка е задължителна за поддържане на здравия и младежкия вид на кожата. 

Ползи:

  • Хидратира в дълбочина и запазва влагата в кожата, премахвайки усещането за опънатост и сухота.
  • Действа противовъзпалително като подобрява защитните функции на кожната бариера.
  • Изглажда контура на лицето и осигурява лифтинг ефект.
  • Стимулира производството на естествения колаген в тялото.

Екстракт от Лайка

Лайката е една от най-добре познатите и използвани билки в културата ни. Голямата й популярност се дължи както на нейното лесно отглеждане и разпространение, така и на богатият й състав от полезни вещества. Най-ефективните активни съединения, които превръщат лайката в една от най-желаните и търсени съставки в козметиката са бизабололът и матрицинът. Благодарение на тях, билката има мощно противовъзпалително въздействие, което отлично повлиява алергии, кожни дерматити, рани и изгаряния, екземи и акне.

Апигенинът е вид флавоноид, съдържащ се в големи количества в състава на лайката. Той осигурява изключителен успокояващ и релаксиращ ефект върху кожата. Намалява зачервяванията, облекчава сърбежите и възпаленията. Изключително полезна е при кожни алергии, повърхностни нараняваня, изгаряния, дерматити и екземи.

Лайката е най-добирят помощник и при почистване на кожата. Протививъзпалителните й агенти премахват замърсяванията от повърхностния кожен слой, пречистват го и го омекотяват. 

Стимулира възобновяването на кожните клетки, чрез което ефективно регенерира кожата. 

Екстракт от Арника

Арниката е растение с невероятно комплексно приложение. В състава й влизат над 150 активни компонента, на които се дължат и изключителните й лечебни свойства. 

В козметиката се използва основно заради мощното си успокояващо и противовъзпалително въздействие. В химичният състав на Арниката влизат редица флавоноиди, полизахариди, танини, инулин и етерични масла, които засилват регенеративните свойства на епидермиса и значително успокояват редица кожни раздразнения. Тимолът, в състава на билката увеличава притока на кръв към кожата и засилва защитните фукнции на клетъчните мембрани. Антисептични и противовъзпалителни свойства на Арниката предпазват кожата от възпалителни процеси и поява на пъпки, обриви и други несъвършенства.

Ползи в козметиката:

  • Стимулира микроциркулацията на кръвта и подпомага заздравителния процес при рани, синини и изгаряния. 
  • Подобрява еластичността на кожата
  • Действа облекчаващо и успокояващо
  • Отлична съставка при възпаления, слънчеви изгаряния и подсичане;
  • Намалява подпухналостта  

Масло от Авокадо

 Едно от най-популярните натурални масла в Южна Америка, използвано от амазонските племена заради изключителните си ползи. Впечатляващият състав на този „супер“ плод включва големи количества калий, натрий, магнезий, витамини А, С и К, фолиева киселина, витамин В6 и ниацин. Освен това има много силна антиоксидантна активност и висока концентрация на ненаситени мазнини (палмитинова киселина, олеинова киселина, линолова киселина, алфа-линоленова киселина, гадолеинова киселина). 

Маслото от Авокадто се абсорбира бързо от кожата, като има почти моментален омекотяващ ефект. Незаменимите есенциални мастни киселини в състава му (олеинова, линолова и палмитинова киселина), действат стимулиращо на синтеза на колаген, чрез който се създава нова съединителна тъкан. Витамин Е защитава клетките от оксидативен стрес и предпазва от преждевременни признаци на стареене.

Маслото от Авокадо е силно регенериращо и хидратиращо средство за кожата, което я успокоява и подобрява текстурата ѝ. 

Ползи: 

  • Противостареещ ефект – регенерира и стяга кожата, изглажа контура на лицето 
  • Антиоксидантни свойства 
  • Омекотява , хидратира и подобрява кожната структура 

 

D-Panthenol

Известен като провитамин В5, е производен на Витамин B5, който същестува в тялото по естествен начин. Той ускорява растежа на клетките и ги обновява, като стимулира естествените им метаболитни процеси. Съществува и друга вариация на пантенола – L- Пантенол, но само D-Пантенолът е способен да се превърне в пантотенова киселина (Витамин В5), която е основната съставка на коензим А – отговорен за регенерацията на тъканите.

Пантенолът успява да навлезе в дълбоките кожни слоеве, което допринася за увеличаване на плътността й и за задържане на повече вода.

Освен това той предпазва от слънчево изгаряне, стимулира естествената пигментация на кожата и има противовъзпалително и успокояващо действие.

Завидните успокояващи свойства на D-пантенола го правят задължителна съставка във всички слънцезащитни продукти. Той стимулира регенерацията и заздравяването на тъканите, поради което се използва и при увредена от слънцето кожа, а също и при повърхностни наранявания. Ефективно успокоява зачервявания и намалява сърбежите. Невероятата му толерантност към кожата позволява да се използва дори от най-чувствителните и реактивни кожи. 

Ползи:

  • Обелкчава, успокоява и заздравява кожата
  • Има противостареещ ефект – изглажда бръчките и регенерира клетките.
  • не е комедогенно – не запушва порите на кожата;
  • Не запушва порите 
  • Заздравява хидро-липидната бариера, в резулат на което кожата е хидратрана и еластична

Бизаболол

Натурална съставка, която влиза в състава на редица билки, но в най-висока концентрация се съдържа в цветовете на лечебната лайка.  

В козметичния свят Бизабололът се счита за наистина универсална съставка, която има силно успокояващо, антибактериално и противовъзпалително действие. Може да се използва от всеки тип кожа, като липсата на странични ефекти от тази съставка, я правят отлична за употреба в козметика за бебета и деца, както и в продукти за чувствителна кожа. Ефективно ускорява процеса на регенерация и заздравяване на кожата.

Друго ценно качество на Бизабололът е да засилва абсорбацията и ефективността на други активни молекули, с цел да навлизат в по-дълбоките слоеве на кожата. Научните изследвания показват, че съставката има свойството да активира естествената способност на кожата да се регенерира като засилва производството на естествения колаген.

Ползи:

  • Естествен аналгетик – има силно обезболяващо действие 
  • Успокоява възпаленията при акне и кожни лезии.
  • Пречистващо действие – има мощни антибактериални и противовъзпалителни свойства
  • Антиоксидант – защитава и регенерира кожата, като ускорява заздравяването и обновяването на клетките,
  • Увеличава усвояването на други активни вещества 
image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин