Маската за лице – ефективна грижа с дълготраен ефект! Мисията възможна!

Защо да не пренебрегваме тази стъпка в ежеседмичния ни ритуал за красота

Трябва ли всеки да използва маска за лице? Разбира се! Те са идеалното средство за интензивно третиране на определен кожен проблем. Всяка грижа за кожата включва ежедневни и ежеседмични стъпки. Маските за лице са от изключително значение и трябва да бъдат част от ежеседмичният разкрасителен ритуала на всяка жена.

Освен че поддържа дълготрайно кожата, благодарение на високата концентрация от активни съставки, маската за лице подсилва неколкократно действието и на останалите козметични продукти. Ето и част от най-съществените предимства, които тези специлизирани продукти могат да направят за кожата ти:

  • Бляскава кожа и равномерен тен
  • Забавят процесите на стареене и енергизират кожата
  • Стимулират регенерацията
  • Дълбоко хидратират и намаляват бръчките
  • Активират и успокояват кожата

За да усетиш тези ефекти и върху своето лице, трябва да използваш маска поне веднъж седмично или по-често в зависимост от нуждите на кожата ти. Разнообразието от подобен тип продукти е голямо, но според тяхното предназначение и ефект можем да ги разделим в 2 групи:

  • Според състава и въздействието им върху кожата:

– Хидратиращи:  Когато кожата ти е уморена или суха, хидратиращите маски са най-добрият помощник. Особено ефикасни са след продължително излагане на слънце. Независимо от типа кожа, маските за хидратация могат да се употребяват ежедневно, като така възстановяват нивата на влага и запазват еластичността на епидермиса. Персоналната 15 минутна маска за лице Renora с краставица, алое и хиалуронова киселина е перфектна за освежаване и ревитализиране.

– Подхранващи:  Подхранващите маски са предназначени за кожи предразположени към стареене, които са започнали да губят своя тонус и плътност. Целта на този тип маски е да обогатят и подобрят обмяната на веществата в клетката, както и да запазят максимално дълго младежкия и свеж вид на кожата. Формулата на персоналната подхранваща маска Renora може да съдържа натурални масла от Жожоба, Шеа и Бадем, които регенерират и преструктурират кожата, забавяйки процесите на стареене. Добре е да започнеш употреба на подхранващи маски, още щом забележиш първите бръчици и финни линии.

– Почистващи:  Всички мразим запушени пори! А ако оставим замърсявания да се натрупват и навлизат в дълбочина в кожата, това създава предпоставка за развитие на редица възпалителни процеси и бактерии. Тук на помощ идват почистващите маски за лице. Основната им съставка е глината. Тя ефективно премахва натрупаните нечистотии и нормализира прекомерното омазняване. Дори ежедневно да почистваш кожата си, единствено концентрираната маска може да почисти кожата в дълбочина и да премахне мъртвите клетки, натрупани по повърхността й. Почистващата глинена маска със Смрадлика, Коприва и Чаено дърво е изключително мощно средство за ежеседмична детоксикация, което ще накара кожата ти да диша и ще помогне за отпушване на порите. Подобен тип маски можеш да използваш 2 пъти в седмицата или по-често ако е необходимо.

– Успокояващи: Успокояващите маски са изключително щадящи и успешно се грижат за нежната, чувствителна кожа, като изравняват тена и успокояват раздразненията. Чувствителните кожи имат по-слаба защитна бариера и реагират при по-агресивни външни влияния. Целта на този тип маски е да подсилят защитните сили на кожата и да поддържат баланса й. Укрепващото им действие, възстановява хидролипидния слой, премахва зачервяването и намалява раздразнението. Използват се веднъж или два пъти седмично, според желанията на кожата ти.

  • Според консистенцията и концентрацията на активни вещества:

– Бърза (10-15 минутна маска): Маските с по-малък престой върху кожата са чудесни, когато имаш нужда от моментално освежаване. Те имат почти мигновен разкрасяващ ефект и спестяват доста време. Подходящи са за по-млада кожа, по-леки са, а формулата им позволява да се абсорбират и попиват по-бързо. Целта им е ежедневна употреба за бързо почистване, хидратация или успокояване на кожата.

– Нощна маска: Дамите държащи на своя безупречен външен вид прибягват най-често до нощните маски, заради мощния им комплексен ефект. Повреме на сън, докато ние си почиваме, тялото изхвърля вредните токсини и едновремено с това се насища с кислород. Благодарение на този естествен процес се събуждаме отпочинали и свежи. Нощните маски за лице са с максимално висока концентрация на активни съставки, ето защо и нощните часове са най-доброто време за дълбоко възстановяване и грижа за кожата на лицето.

И за финал – няколко съвета от нашите специалисти:

– Независимо от типа кожа, всяка маска трябва да се прилага на предварително добре почистено лице.

– Ако искаш да допринесеш за ефективността на всички останали продукти в грижа за кожата, тогава маската за лице е задължителна. С редовната й употреба не само ще защитиш, тонизираш и освежиш кожата си, но и ще си осигуриш много по-бързи резултати от останалите ежедневни козметични ритуали.

Ако все още се колебаеш дали да използваш регулярно маски за лице, създай своята персонална маска от Renora Cosmetics и се наслади на луксозното усещане от прекрасната и здрава кожа!

image/svg+xml
image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин