Мисия “Нежни ръце”

Мисия нежни ръце! Ето и нашите основни съвети как да имате нежните и фини ръце, които заслужавате:

  • Използвайте крем за ръце ежедневно – Направете крема част от козметиката, която ежедневно използвате, като го оставете до леглото си и го нанасяте всяка вечер, преди да заспите – така ще се събудите с кадифено гладки ръце. През нощта кожата навлиза в процес на регенерация, от който трябва да се възползваме като използваме крем с подхранващи масла, олиа и екстракти, които не само спомагат за нейното предпазване, но и задържат нивата на влагата в нея.
  • Не мийте ръцете си с прекалено студена или гореща вода – Твърде студената вода причинява свиване, а след това и разширяване на капилярите. Това води до зачервяване на кожата. Прекалено горещата вода отминава себума от кожата, което причинява и нейното пресушаване. Старайте се да използвате мек сапун и винаги нанасяйте крем спед употреба на дезинфекциращи гелове и препарати.
  • Масажирайте ръцете си за успокояването им и тяхната красота – Освен физически активни, ръцете имат мощен терапевтичен ефект, от който можете лесно да се възползвате, докато си почивате у дома или гледате телевизия. Масажът стимулира енергийния поток, подобрява кръвообращението, освежава кожата и има положително въздействие върху мозъка и цялото тяло. Специалистите прилагат техники на акопресура или рефлексология, но и без да спазвате конкретни насоки, можете да почерпите от техните ползи. Eто как:

Терапия за ръце с крем за ръце

  1. За целта нанесете крем за ръце, по възможност такъв с по-плътна и богата текстура – Възстановяващ Концентрат за Ръце и Нокти Renora Hand Cream
  2. Втрийте едната ръка в другата, след това нежно разнесете продукта по дължината на пръстите, като обърнете по-голямо внимание на зоната около ноктите. 
  3. С палеца и показалеца на едната ръка, нежно натиснете възглавничките на всеки пръст от другата ръка. 
  4. Повторете действието като размените ръцете.  
  5. Масажирайте дланта на всяка ръка с палеца на другата, чрез леки кръгообразни движения. Това ще ви донесе приятно чувство на спокойствие и релаксация и ще стимулира важни точки разположени от вътрешната страна на ръцете. 
  6. 2-3 минути са напълно достатъчни, за да усетите общо успокоение на целия организъм. 
 Повтаряйте тези стъпки винаги когато чувствате за необходимо.
Не забравяйте, че здравата и красива кожа е най-добрият женски аксесоар, постигнете я безпроблемно с правилната козметика за ръце:Озаряващия Хидратиращ Концентрат за Ръце и Нокти и Възстановяващ Концентрат за Ръце и Нокти RENORA HAND CREAM.
image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин