PhytoCellTec Argan

Невероятни регенериращи свойства на растителните стволови клетки PhytoCellTec™ Argan и кожа с 26% по-малко бръчки

Всеки човек желае да е млад, красив, с перфектна кожа и самочувствие. Съществуват много начини да се постигне това: балансирано хранене, здравословен начин на живот, хирургични операци и козметика. Всеки от тях има много предимства, но като цяло правилната комбинация от тях е най-важната. В козметиката съществуват редица активни съставки за премахване на бръчките, уплътняване структурата на кожата, регенерация и подмладяване. Един от тях е PhytoCellTec™ Argan. Това са стволови клетки извлечени от дървото Арган.

Медицината е открила за лечение на много заболявания и за регенерация на организма чудодейното действие на стволовите клетки. Стволова клетка е клетка, която притежава способност да се дели (самообновява) за неопределен период от време, често дори през целия живот на даден организъм. При дадени условия или под въздействието на точно определени сигнали, стволовата клетка може да се диференцира в различни типове клетки, изграждащи организма.

Стволови клетки от пъпната връв на бебето се съхраняват в течен азот при температура -1960 С. При тази условия те запазват жизнеспособността си за практически неограничен период от време.

В козметиката не се използват продукти синтезирани от животни или от хора, така че е не възможно използването на стволови клетки от бебе. Поради невероятните регенериращи свойства на на тези клетки се търсят тяхни алтернативи. Науката за красота и здраве е открила именно такива чудодейни клетки – PhytoCellTec™ Argan.

Те се получават от дървото Арган. То е устойчиво на температура по-висока от 500С. Корените му достигат дълбочина 30 метра. По време на продължително засушаване, дърветата изсъхват и остават в състояние на латентност в продължение на няколко години. Когато нивото на влажност се повишава, те изведнъж се връща към живота. /Аргановите дървета са станали рядък застрашен вид и са обявени от ЮНЕСКО за световно наследство на човечеството от 1999 г.).

Как се получават стволовите клетки от Арган?

Argan fruits and oil, whit shea nuts and butter

Нараняват се кълнове от него, за да се предизвика образуването на наранена тъкан. В тази тъкан се натрупват стволови клетки. Тя прораства в специална течна среда. Тези клетки се екстрахират се чрез масло- и водо- разтворими съставки по специална, патентована технология. Впръскват се върху изомалт. Това е устойчива технология, използвана за редки и застрашени видове, като аргана, при която са необходими малки части от растението.

За да остане кожата в здраво състояние, тя трябва постоянно да се регенерира.

Регенеративната способност зависи от стволовите клетки на кожата. Много изследвания са правени върху епидермалните стволови клетки, докато дермалните стволови клетки са идентифицирани през 2009 г. Дермата е средния слой на кожата и е отговорна за нейната здравина и еластичност и е също така мястото, където се формират бръчките.

skin

/Epidermis- Епидермис; Dermis- Дермис; Subcutaneous tissue- Подкожна тъкан; Hair follicle- Косъмен фоликул; Sweat gland – Потна жлеза; Artery – Артерия; Vein- Вена; Fatty tissue – Мастна тъкан; Nerve – Нерв; Lymph vessel – Лимфен възел; Oil gland – Мастна жлеза; Hair shaft- Косъм/

В края на 2009 г. изследователска група открива, че дермата е дермална папилна ниша за кожни прогениторни стволовиклетки. За дермалната папилна клетка е установено, че:

– Изразиява стволовия генен клетъчен маркер Sox2
– Расте в 3D сфери
– Предизвиква образуването на космени фоликули
– Диференцира се във фибропласти

Дермалните папилни стволови клетки имат заздравяващо за раните действие, диференцират се в интерфоликулярни фибропласти и се самоподмладяват. Фибробластите са най-важния клетъчен тип в дермата и отговаря за непрекъснато производство на еластин и колаген.

Въпреки това, регенеративния потенциал на кожни стволови клетки не трае вечно. Те имат ограничена продължителност на живота. С възрастта, стават по-малко активни и намаляват на брой. Като последствие, стареещите фибробласти не се заменят вече с нови, намалява се производството на еластин и колаген, кожата губи своята еластичност и твърдост – появяват се бръчки. Следователно, защитата на кожните стволови клетки е от голямо значение.

Активността им се регулира от определен епигенетични фактори. Такива фактори са налице във всички стволови клетки от растения, животни и при хора. Тяхната функция е да поддържат капацитета на самообновяване на стволовите клетки. Поради добрите епигенетични фактори на стволови клетки от дървото арган се използват именно неговите клетки, за да се помогне за запазване на жизнеността на стволови клетки в човешката кожа.

Клиническите тестове върху здрави доброволци показват, че продуктите съдържащи PhytoCellTec™ Argan:

  • Ефективно стимулират регенерацията на дермалната съединителна тъкан, като така стимулира плътността на кожата. Проведените тестове показват увеличаване на плътността с 12,5% след 56 ден;
  • Подпомагат за възвръщане на еластичността си;
  • Стяга и тонизира кожата;
  • Витализират и защитават дермалните стволови клетки, като така спомагат за бързото възпроизводство на здрава и млада кожа;
  • Значително намалява дъбочината на бръчките в областта „пачи крак”, които са най-дълбоките и върху които най-трудно се влияе с козметичен продукт.
  • Намаляват съществуващите бръчки с 26%;

Продуктите, съдържащи PhytoCellTec™ Argan, запазват и витализират дермалните стволови клетки. По този начин не само се спомага за естественния възстановителен процес, но се и премахват и съществуващите бръчки.

PhytoCellTec™ Argan е подходящ и за дами, при които бръчките все още не са „факт” и така, те ще подпишат своята „гаранция” за прекрасна, млада и перфектна кожа.

image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин