Чувствителна кожа

Често имате пъпки, кожни подутини или лющене. Кожата ви е много суха, с тенденция към зачервяване.

Closeup of.Чувствителната кожа реагира бурно на външни влияния, замърсяване, горещина, студ, вятър и др. Чувствителността може да се отнася както при суха, така и при мазна и смесена кожа. Чувствителната кожа има тенденция да се зачервява, особено по бузите, може да предизвика чувство на сърбеж или парене. Приемът на медикаменти, стресът, но и неправилният избор на козметика могат да предизвикат изостряне на симптоматиката.

Чувствителната кожа е много реактивна и за нея трябва да бъдат полагани специални грижи.

Как да си помогнем?

На първо място трябва да внимавате продуктите, които използвате да не съдържат парфюм. Парфюмите са една от основните причини за раздразнение на кожата. Чувствителната кожа често проявява алергии и не понася повече от един или два много добре подбрани продукта спрямо нейните нужди. Алергични реакции може да проявите от всяка съставка и не защото съставката е вредна или не подходяща за Вас, а защото Вашата имунна система така отреагира. Спокойно, това не е толкова страшно, защото в козметиката има толкова много съставки и Вие може да си ги подберете сами, като избягвате тези от които сте имали вече дразнене.

polezni Добре действат на чувствителната кожа витамините, натуралните масла, хиалуроновата киселина, уреата, алантоинът, растителните екстракти и най-вече Бизабололът. Например съставката PhytoDefence® съдържа масло от соя и екстракт от Магнолия като намалява значително неврогенното възпаление и зачервяването след механично напрежение на кожата. 100%натуралната активна съставка LycoMega® предпзва дермалните клетки от стресиращите условия на околната среда (замърсяване, вятър, слънце) и е силен антиоксидант. Съдържа ликопен,Омега3 и Омега 6 мастни киселини, намаляващи синтеза на простагландини и други възпалителни субстанции.

Избягвайте!

Трябва да избягвате употреба на ексфолиращи и почистващи продукти със съдържание на алкохол, киселини и агресивни маски, които могат да наранят кожата.

Измивайте лицето с хладка вода и подсушавайте внимателно с мека кърпа. Не забравяйте преди лягане да слагате богат крем, който да успокоява и същевременно да овлажнява Вашата кожа. Дори когато спите кожата Ви продължава да „работи”. Използвайте нежни движения, когато нанасяте крем за лице. Не разтягайте и не бъдете груби към кожата си по никакъв начин.

image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин