5 супер съвета за нанасяне на серуми

Серумите са висококонцентрирана грижа за лице. Ето защо, няколко капки от продукта са напълно достатъчни, за да осигурят на кожата нужните й хранителни вещества. Съществуват различни варианти за нанасяне на серум, но основните правила са следните: 

Доброто почистване на кожата осигурява оптимални резултати и засилва ефекта на активните вещества в серума. Тъй като серумите са продукти предназначени да проникват по-дълбоко в дермалния слой (отговорен за еластичността на кожата), те имат специфичен начин на нанасяне.

1. Почистване 

Измийте и почистете лицето, за да осигурите чиста основа за следващите продукти. Изключително подходящ за измиване на лицето е Измиващия гел Renora Pure Skin премахва перфектно грим и замърсявания като не дразни кожата и очите. За различните типове кожа има различен тип Измиващ гел.

2. Загряване

Разтъркайте интензивно дланите една в друга за 2-3 секунди. 


3. Нанасяне на серума

Нанесете 2-3 капки върху кожата на лицето като избягвате околоочиния контур. 

4. Разнасяне на серума

Разнесете серума с много нежни движения с върха на пръстите, като е важно да спазвате посоката – от централната част на лицето навън. Когато усетите, че цялото количество от продукта е попило в кожата, дайте възможност на съставките да проникнат още по-добре, като леко положите длани върху челото, бузите, брадичката и ги задържите няколко секунди върху всеки участък. Топлината, която дланите ви генерират ще помогне на кожата да усвои максимално активните вещества в серума.

5. Нанасяне на крем за лице

Освен успокояващи, овлажняващи и подхранващи свойства, кремът за лице играе важна роля в „запечатването“ на всички активни съставки, които сме дали на кожата със серума. Renora Cosmetics предлага уникалната възможност за създаване на персонален крем за лице, който да удовлетвори нуждите на Вашата кожа. Нанесете любимия си крем за лице 1-2 минути след пълното попиване на серума. Невидимият за окото защитен слой, който кремът ще осигури, пречи на витамините, минералите и антиоксидантите в серума да се изпарят от кожата. 

И не забравяйте, че усмивката е най-красивият аксесоар за всяка кожа!

RENORA DAY GLOW

RENORA NIGHT ELIXIR

image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин