Алое Вера

Какво е Алое Вера?

aloe_post_img

Алое Вера е растение от семейството на лилиите, произхождащо от Южна Африка. Има дълги, гъсти и тежки листа,които наподобяват кактус. Ненапразно наричаме Алое Вера „растението на безсмъртието“ или „растението чудо“. Свойствата му са документирани от над 5000 години и се прилагат в китайската,индийската и египетската култура .
Алоето е присъствало като една от любимите билки в разкрасяващите ритуали на египетските царици. Терапевтичните му и лечебни качества са използвани както от древните гръцки ,така и от римските лечители за какво ли не – от лечение на рана от порязване и увреждане на тъкани до лечение на заболявания на храносмилателната система и цялостна детоксикация на тялото.

Днес алоето се използва в целия свят за редица заболявания. То е полезно за кожата, за храносмилателната система, а също така може да помогне на страдащи от астма и екзема. Растението е много полезно и за стимулиране на имунната система. То помага за нейното подсилване и запазване функционирането й на високо ниво. Благодарение на богатото си съдържание – 20 минерала, 18 аминокиселини и 12 витамина,Алое Вера намира изключително голямо приложение в козметиката и нетрадиционната медицина. То спомага за защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалното функциониране на кожните процеси, чрез съдържанието на важни съставки, които осигуряват силно антигъбично, антивирусно и аналгетично действие. Алоето е една от най-широко използваните съставки във висококачествените продукти за грижа за кожата.

С Алое Вера кожните проблеми са минало!

Алое Вера е много подходящо за чувствителна кожа,тъй като притежава силно успокояващо и подхранващо в дълбочина клетките на кожата действие. Растението има доказан ефект върху редица проблеми на свръх реактивната кожа като: псориазис,обриви, сърбеж,лющеща се кожа,екземи и различни видове алергии.

Клиничните изследвания признават Алое Вера за най-ефикасния растителен екстракт в козметиката. Той е изключително добър за третиране на проблемна и акнеична кожа,тъй като прочиства и регулира отделянето на излишния себум. Алоето ще даде начало на заздравителен процес и ще предпази засегнатите участъци от бактерии и микроорганизми. Екстрактът е изключително лек и ненатрапчив. Текстурата му е нежна и фина и не омазнява излишно проблемната кожа.

Според повечето козметични компании,Алое вера е ключът към здравата и еластична кожа. То е естествен източник е на витамините А, D, E и F,които хидратират и подхранват кожата, засилват естествените й оздравителни процеси и ускоряват регенерацията на нова кожна тъкан.

aloe_post_img2

Екстракт от Алое Вера е съставка в много видове слънцезащитни продукти, както и гелове и лосиони за нанасяне след слънчеви изгаряния. То прониква в засегнатата област,успокоява наранената кожа и действа изключително бързо,хидратирайки кожата, поради високото си съдържание на вода.

Ако още не сте изпробвали нашия екстракт от Алое Вера, то е време да го сторите и да откриете вълшебните му свойства. Добавете желаното от вас количество в персоналния Ви крем от Ренора за млада,красива и здрава кожа!

image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин