ОБЩИ УСЛОВИЯ
за използване на renoracosmetics.com

Всеки клиент се съгласява с условията за използване на сайта при покупка. Общите условия са задължителни за всички потребители на renoracosmetics.com.

Общи положения:

Настоящите ‘’общи условия’’ уреждат взаимоотношенията между електронния магазин Ренора Козметикс ООД (renoracosmetics.com) като продавач от една страна и потребителите на интернет страницата и услугите, намиращи се на нея, като купувач от друга страна. Сайтът предоставя възможност на клиента да закупи онлайн чрез поръчка и съответното заплащане козметични продукти, изградени с желаните от него съставки. При това от страна на Купувача се счита, че с покупката той е съгласен с настоящите условия за ползване, с действащото законодателство в Република България, с всички общоприети търговски практики в страната, както и с допълнително посочените съответни изисквания за конкретните продукти.

ДАННИ ЗА ПРОДАВАЧА

Интернет страницата renoracosmetics.com е сайт за покупко-продажба на парфюмерийно-козметични изделия и стоки част от „Ренора Козметикс ООД” – дружество, регистрирано по Търговския закон на Република България, ЕИК: 203959044 , със седалище и адрес на управление: България,Пловдив 4000,ул.Цар Калоян 8,email: [email protected] . Регистрация по Закона за данък върху добавената стойност № BG 203959044

Надзорни органи:

(1) Комисия за защита на личните данни Адрес: гр. София, ул. „Иван Евстатиев Гешов“ № 15, тел.: (02) 940 20 46 факс: (02) 940 36 40 Email: [email protected], [email protected] Уеб сайт: www.cpdp.bg
(2) Комисия за защита на потребителите Адрес: 1000 гр. София, пл.“Славейков“ №4А, ет.3, 4 и 6, тел.: 02 / 980 25 24 факс: 02 / 988 42 18 гореща линия: 0700 111 22 Уеб сайт: www.kzp.bg
Общите условия могат да бъдат променени едностранно от Продавача по всяко време чрез актуализирането им. Тези промени влизат в сила незабавно и са задължителни за всички потребители/клиенти. При това клиентът има задължение да прави справка за евентуални промени на общите условия на Сайта при всяко негово ползване.

Термини:

Купувач – лице, което е сключило договор за покупко-продажба през renoracosmetics.com Продавач – renoracosmetics.com част от Ренора Козметикс ООД Клиент/потребител – всяко физическо или юридическо лице или друго правно образувание, което използва сайта на renoracosmetics.com по какъвто и да е начин, включително но не само като го разглежда, прави поръчки от него, купува и др. Договор – представлява сключения от разстояние договор между Продавача и Купувача за покупко-продажба на Стоки от Сайта, неразделна част от който са настоящите общи условия за ползване на Сайта. Бюлетин ( Newsletter ) – средство за периодично информиране за предлаганите от Продавача Стоки и Услуги и промоции, изпращан по електронен път чрез електронна поща без то да ангажира или обуславя отговорността на Продавача относно съдържащата се в него информация.

РЕГИСТРАЦИЯ

От renoracosmetics.com можете да направите поръчка като гост или като регистриран потребител. Регистрацията е напълно БЕЗПЛАТНА. За да се регистрирате, трябва да си изберете уникално потребителско име и парола, както и да посочите адрес за доставка, име и фамилия, e-mail, телефон за връзка, при което Вашите данни ще бъдат запаметени в нашата база данни. След успешна регистрация адреса за доставка ще бъде запомнен от системата и също така ще имате възможност да виждате предишните си поръчки. При направена поръчка, на e-mail адреса, който сте посочили ще бъде изпратено писмо, което съдържа номера и датата на поръчката, както и нейното съдържание.Това е потвърждение за успешно записана поръчка. Cлед получаването й ние ще се свържем с Вас, на посочения от Вас емайл или телефон за потвърждение и изясняване на подробности по отношене на доставката. С натискането на бутона „Поръчай“, Вие извършвате електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което потвърждавате, че сте запознат и приемате настоящите Общи условия.

ПОРЪЧКИ И ДОСТАВКИ

За да се поръча онлайн е необходимо първо да се мине през онлайн диагностичният инструмент, или ръчно да се изберат желаните съставки. След това, с натискане на бутона ‘’Приключване’’ потребителят се прехвърля към страницата за финализиране на поръчката. Там той посочва желан адрес за доставка, както и избира метод за плащане. След финализиране на поръчката купувачът получава имейл за потвърждение. Стоките поръчани от нашия електронен магазин, се доставят от нашия партньор куриерска фирма до адреса, указан при заявката. Доставката е възможна до всички адреси на територията на Република България, до които доставя Еконт Експрес ООД. Безплатната доставка е валидна само на територията на Република България. Доставката за държави от Европейския съюз се извършва от куриерска компания Интерлогистика ООД. Цената за доставка за държави от Европейския съюз се изчислява автоматично при финализиране на поръчката,на база посочения от клиента адрес за доставка. Безплатна доставка важи за определен период от времеи е указана на началната страница на сайта с банер за безплатна доставка. За поръчки извън границите на Европейския съюз, ще свържем с вас на посочения имейл адрес или телефон и ще ви информираме за цената и времето на доставка до вашата държава. Срок за изпълнение на поръчката до 7 работни дни. Срок на доставка на поръчката – според тарифите и разписанията на Еконт Експрес ООД в дните и часовете, в които работят служителите на компанията. Стоката се доставя подходящо опакована, съобразно вида й и транспорта за доставка. Продуктите се заплащат при доставянето им на посочения адрес с наложен платеж или чрез системата за картови разплащания в сайта. Поръчки се изпълняват само след потвърждаване по имейл или телефон. Потвърждение на поръчки от наша страна се извършва всеки работен ден, от 10:00 до 18:00 часа. Разходите по инкасо и застраховка на пратките се поемат от Ренора Козметикс ООД. Ако желаете поръчката Ви да бъде доставена във фиксиран интервал от време се заплаща допълнително сумата от 2лв, в такъв случай е необходимо да го укажете изрично по време на поръчката в полето за коментари. Продуктите, закупени на сайта renoracosmetics.com, не са предназначени за последваща продажба. СПОРЕД ЗЗП всички закупени стоки от разстояние могaт да бъдат върнати в срок от 14 дни след получаване , клиентът има право да върне или замени поръчаният от нас продукт/и, като са спазени следните условия:
 1. Не са налице повреди по опаковката и съдържанието и, продукта не трябва да бъде употребяван.
 2. Запазена оригинална опаковка.
 3. Транспортните разходи за връщане на стоката са за сметка на клиента.
В случай, че желаете да върните закупеният от вас продукт в 14 дневен срок след получаването му молим да се свържите с нас на посочените телефон/имейл за контакт.

ЗАТРУДНЕНИЯ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Възможни затруднения при осъществяване на поръчката:
 1. Адресът за доставка/фактура е непълен или погрешен.
 2. Погрешен телефон за връзка с клиента.

ЦЕНИ И ПРОДУКТИ

Крайната дължима сума представлява сбор от всички отделни продукти, които потребителят е заявил, плюс цената за доставка и евентуално цената за застраховка на пратката. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Цените са посочени в левове. Всички продукти са нови неупотребявани и оригинално опаковани, гарантирано качество и произход, 100% оригинални продукти.

Плащане

При попълване на заявката за поръчка на стока, Потребителят следва да избере и укаже по какъв начин ще извърши плащането. Този начин може да бъде: – чрез наложен платеж – Потребителят заплаща стойността на поръчката на куриера, в момента на доставка на поръчаната стока – авансово, преди доставката, чрез банкова платежна карта – кредитна или дебитна. 1 – Плащане чрез наложен платеж: Плащането на обявената стойност на наложения платеж (цената, която Потребителят следва да заплати за закупената стока) се извършва по следния начин: – на куриера – в момента на доставката на пратката. 2 – Плащане с банкова платежна карта (кредитна или дебитна карта): За да се извърши плащане чрез използването на банкова карта, трябва да са налице следните условия: – банковата платежна карта следва да е от някой от следните видове: MasterCard, MasterCardElectronic, Maestro, Visa, VisaElectron, VPAY; в допълнение – карта V PAY или карта MasterCard Electronic ще бъде приета само, ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн автентикация Verified by Visa или Master Card Secure Code; – банковата платежна карта следва да поддържа възможност за извършване на транзакции чрез картата в интернет; При плащане чрез банкова платежна карта (кредитна или дебитна): – ще се отвори платежна страница на обслужващата Дружеството банка („Уникредит Булбанк“ АД); – на платежната страница Потребителят следва да въведе данните на картата, чрез която ще извърши плащането:
 • име на картодържателя
 • номер на картата
 • дата на валидност на картата
 • код за сигурност на картата;
– при наличие на регистрация в схемите за онлайн автентикация Verified by VISA или MasterCard SecureCode – ще се отвори автентикационна страница на банката-издател на картата, където Потребителят следва да въведе паролата си за автентикация; Във връзка с плащането чрез банкова платежна карта (кредитна или дебитна) Потребителят трябва да има предвид следното: – Със завършване на поръчката на продукт от онлайн магазина Потребителят потвърждава, че е оправомощен ползвател на кредитната/дебитната карта, която се използва – т.е., че той е легитимният картодържател съгласно сключен договор с банката-издател или че е изрично упълномощен от легитимния картодържател да използва картата. – Всички притежатели на кредитни/дебитни карти са обект на проверки за потвърждаване и разрешение от издателя на съответната карта; при отказ от издателя да одобри инициираното към Дружеството плащане на цената на поръчаната стока, последното не е извършено и приложение намира пункт I, точка 6.7) по-горе. За да предпази своите клиенти от злоупотреби при плащане с Visa или MasterCard карта, „Ренора Козметикс“ ООД прилага най-добрите практики, препоръчани от международните картови организации: – Сигурността спри въвеждане и пренос на данните от картата е осигурена чрез използване на SSL-протокол за криптиране на връзката между сървъра на Дружеството и платежната страница на обслужващата Дружеството банка; – автентичността на картата на Потребителя се проверява чрез въвеждането на код за сигурност (CVV2); – платежният сървър за електронна търговия на обслужващата Дружеството банка поддържа и схемите за автентикация на международните картови организации – Verified by VISA и MasterCard SecureCode, в случай, че Потребителят е регистриран да ги използва.

УСЛОВИЯ НА ПЛАЩАНЕ С КАРТА ЗА ИЗБРАН ПРОДУКТ

 • Приемаме плащане със следните видове карти: MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, Visa, Visa Electron, V PAY.
 • Моля, обърнете внимание, че вашата V PAY или MasterCard Electronic карта ще се приеме само, ако е регистрирана за участие в схемите за онлайн автентикация Verified by Visa или MasterCard SecureCode.
 • При необходимост от връщане на платени с карта суми по доставени от нас стоки, това ще бъде направено от нас чрез кредитна транзакция по картата, с която е извършено плащането.

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СУМИ

Стойността на върнатата стока се възстановява на купувача в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на отказания артикул . При коректно изпълнение на процедурата по връщане на стоката,възстановяването на суми се извършва по същия начин на плащане, използван от Вас при покупката.

ОБЩИ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПОДАРЪЧЕН ВАУЧЕР

Подаръчният ваучер представлява официален документ, удостоверяващ правото на притежателя му да получи козметичен продукт от renoracosmetics.com при следните условия: Ренора Козметикс приема предплатените ваучерите от техните притежатели, като приспада стойността на ваучера от стойността на заявения козметичен продукт. В случай, че стойността на ваучера е по-ниска от номиналната, разликата не се възстановява в брой. Когато стойността на покупката е по-висока от номиналната, остатъка от стойността се доплаща от потребителя. Приемат се само валидни ваучери (които не са повредени, разкъсани, фалшифицирани или изтекли). При закупуване на ваучер, Вие заплащате неговата стойност, както и стойността на неговата доставка до посочения от Вас адрес.
 • Срокът на валидност на всеки ваучер е една година от датата на закупуването му, която е посочена върху ваучера. Без тази дата ваучерът е невалиден.
 • Ваучерът не може да се преотстъпва на трето лице.
 • В случай на кражба или загуба, ваучерът не може да се преиздава;
 • Ваучер с нарушена цялост е недействителен;
 • Ваучерът не може да се заменя с неговата парична равностойност;
 • Валидността на ваучера е една година от дата на закупуване и не може да бъде удължавана.
 • Притежателите на подаръчен ваучер могат да го оползотворят еднократно в нашата интернет страница – renoracosmetics.com
При наличие на каквито и да е въпроси моля да се свържете с нашия Отдел за обслужване на клиенти чрез имейл на [email protected] или на телефон 0887 000 909 Начин на заплащане:
 • с кредитна карта
 • по банков път
 • наложен платеж
Получавате:
 • на изпратения от Вас имейл получавате електронната карта с уникален код и име на получателя.
 • името на получателя се записва в полето „Специални условия“ при поръчка на ваучер.
 • при покупка от страна на получателя трябва в полето „Специални условия“ да попълни кода от картата.

ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА ЛИЧНИ ДАННИ

Renoracosmetics.com гарантира на своите Потребители/клиенти конфиденциалността на предоставените лични данни и се задължава да не ги предоставя на трети лица под никаква форма,нито да ги използва за различни от горепосочените цели. Предоставените от клиентите лични данни на renoracosmetics.com (имена, адрес, телефон, e-mail и др.) ще бъдат използвани единствено и само за обработка и доставка на поръчката, осъществяването на връзка с Вас и доставяне на информация под формата на информационен бюлетин (чийто абонамент можете да отмените по всяко време), спазвайки разпоредбите на Закона за защита на личните данни. Онлайн разплащанията с карти се осъществяват през онлайн ПОС-терминал на Уникредит Булбанк. Ренора Козметикс ООД не пази информация за кредитните карти на клиентите си, нито има достъп до тях. Ренора Козметикс ООД не носи отговорност за допълнителни такси, комисионни и други допълнителни плащания, направени от купувача или неговата банка по повод на транзакцията.

РЕКЛАМАЦИЯ

Законоустановеният срок за разглеждане на рекламация е 30 дни, след датата на заявяването ѝ. Преди да изпратите рекламацията, моля свържете се с нас за повече информация на посочения телефон/имейл за контакт: [email protected] Моля, изпратете Вашата рекламация на адрес: За Renoracosmetics.com България,гр.Пловдив 4000,ул.Цар Калоян 8 В пратката приложете описание на причината за рекламацията и информация за Вас, с която да идентифицираме Вашата покупка (най-често това е име, на което сме изпратили поръчката или въведен телефонен номер). Mоля, посочете номера на банковата сметка по която желаете да Ви бъде възстановена сумата по върнатия продукт, в случай, че Вашата рекламация бъде призната. Не забравяйте да ни предоставите пълна информация за контакт с Вас, включително имейл и телефонен номер, на които да Ви уведомим за хода на рекламацията. Ако рекламацията е призната, Вашите транспортни разходи по връщането на продукта ще бъдат възстановени. Не изпращайте стоките с транспортни компании, които ще изискват от нас наложен платеж. В такъв случай пратката няма да бъде приета.

ОТКАЗ ОТ СКЛЮЧЕН ДОГОВОР

При отказ от сключен договоp, сумата ще бъде възстановенa на купувача в 14-дневен срок, считано от датата, на която продавачът е получил съобщение от страна на купувача за отказ от сключения договор. В случай, че продуктът е бил употребяван, не може да се извърши отказ от сключен договор. Ако върнатият продукт е непълен, увреден или видимо използван, продавачът има право да изисква компенсация за възникналите вреди. За целите прилагане на правото за отказ от сключен договор, купувачът следва да уведоми продавача по електронната поща на адрес: [email protected]

СПОРОВЕ И ЖАЛБИ

За всякакви въпроси, неуредени в настоящите Общи условия и допълнителни запитвания може да се свържете с наш служител на посочения имейл/телефон за връзка. Онлайн решаване на спорове

Бисквитки

HTTP бисквитката, обикновено наричана просто „бисквитка/и“, е пакет информация, във вид на малък по размер текстов файл, който се изпраща от уеб сървъра към Вашия Интернет браузър, а след това връщани от браузъра всеки път, когато той получи достъп до същия този сървър/уеб сайт. Бисквитките са полезни, понеже позволяват на уеб сайта да разпознае посетителя при повторния влизания в уеб сайта и да запази неговите предпочитания за съответния сайт.

‘Сесийни’ бисквити (Session Cookies)

Когато дадена бисквитка няма дата или период на валидност, тогава тя е сесийна/временна. Браузърът разпознава дадена бисквитка като сесийна, ако към нея липсват атрибутите Expires и Max-Age. След като посетителят затвори браузъра си, сесийната бисквитка се изтрива. Сайтът може да премахва от браузъра сесийни бисквитки, например когато потребителят излезе от профила си в сайта или пък остане неактивен за определен период от време.

‘Постоянни / Проследяващи’ бисквити (Persistent/Tracking Cookies)

Когато бисквитката има дата и/или период на валидност, тогава тя може да се определи като ‘постоянна’. Това означава, че при затваряне на браузъра бисквитката не се изтрива.
Постоянните бисквитки също може да служат на сайтовете за запомняне и различаване на посетителите си. Най-често с цел персонализиране, събиране на статистики за достъпа, подобряване на използваемостта на сайта и потребителското изживяване. Както и за други цели, които не изискват идентифицирането конкретно на потребителите чрез тяхна лична или удостоверяваща информация (потребител, парола).
Например услугата на Google – Анализ (Analytics) използва такива бисквитки, за да може да различава новите (unique visitor) от завърналите се (returning visitor) потребители на даден сайт.

Бисквитки на трета страна (Third Party Cookies)

Разновидност на бисквитките са тези от ‘трета страна’. По-агресивните бисквитки от трета страна са тези на рекламните компании, които ги използват за събиране на информация и проследяване на поведението и активностите на посетителите, с цел показване на подходящи реклами и предложения.
Когато на дадена уеб страница се изтеглят и зареждат ресурси от външни сайтове, докато браузърът зарежда тази страница, на заден фон той прави отделни заявки и към тези външни сайтове.

Ние използваме бисквитки(“cookies“), с цел да разпознае Вашите повторни влизания и предпочитания на сайта, да подобри Вашето преживяване и нашият сайт. Използваме както сесийни бисквитки, така и такива, които остават за определ период на Вашето устройство след приключване на определената сесия. Някои от тях са необходими за базовата функционалност на уеб сайта, докато други ни позволяват да Ви предоставим по-добро, персонализирано използване на уеб сайта.
image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин