Витамин С

Витамин C (аскорбинова киселина или L-аскорбат) е водоразтворим витамин, който участва в редица жизненоважни процеси в човешкото тяло. Най-популярен е със свойството си да подсилва имунитета, но наред с това активно участва в производството на колаген, изграждането на съединителна тъкан и мускулите, усвояването на желязо, както и в поддържането на здрава и млада кожа. 

Витамин С е силно нестабилна съставка и при контакт с въздух се окислява изключително бързо, тоест губи вълшебните си антиоксидантни свойства. Ето защо в козметичната индустрия се използват различни мастно- и водоразтворими стабилизирани форми на витамина, които позволяват ефективното му влагане в различни формули и емулсии. Като един от най-мощните известни антиоксиданти, витамин С в различните му вариации ефективно се бори с признаците на стареене, като помага на кожата да изглежда млада, здрава и сияйна. Всяка от формите на витамин С има своите плюсове и минуси, но най-стабилни и ефективни в състава на козметиката са магнезиев аскорбил фосфат и натриев аскорбил фосфат.

В козметичните формули на Ренора ние използваме Натриев Аскорбил Фосфат (SODIUM ASCORBYL PHOSPHATE или SAP), който е водоразтворима форма на витамин С, отличаваща се с изключително висока стабилност. Натриевият Аскорбил Фосфат е признат за най-добрият антиоксидантен щит, предпазващ кожата от слънцето и неговото ултравиолетовото лъчение. Улавя свободните радикали, които са основен винвник за преждевременното стареене на кожата. Съставката подобрява защитните функции и на слънцезащитните продукти, което я прави отлична за използване в продукти, част от сутрешната козметична рутина. За разлика от повечето други форми на витамин С, Натриев Аскорбил Фосфат е подходящ дори за най-чувствителните кожи. Тестовете му показват отлични резултати при проблемни кожи, склонни към образуване на пъпки след употреба на мастно разтворимите вариации на витамина. 

Защо да използвате продукти с витамин С:

  • Антиоксиданти, които тонизират и подмладяват – Силната киселинност на Витамин С и мощните му антиоксидантни свойства освобождават кожата от различни токсини и възстановяват уврежданията й от различни външни влияния
  • Предпазват кожата от UV лъчите
  • Забавят пигментацията, изсветляват тъмни и старчески петна, мелазма и  намаляват зачервявания
  • Озаряват и изравняват тена на кожата, като я правят по-младежка и с по-сияен вид
  • Един от основните „бустери“ на естествения колаген, който тялото произведжа Постепеното насищане на витамин С в кожата я прави видимо по-еластична, плътна и стегната 
  • Имат мощно противовъзпалително действие, което изчиства бактериите, причиняващи акне
image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин