Зимна приказка или как да се чувстваме прекрасно в кожата си

Като всеки жив организъм физиологията на тялото ни е настроена да усеща природните промени с невероятна точност – циклите на сън и съзнателни дейности през деня са в изключително съответствие с 24 часовото денонощие на земята. Често обаче забравяме или не усещаме, че със смяната на сезоните, тялото ни също се променя и напасва. Решихме смело да „влезем“ в студения сезон с няколко лесни и ефективни стъпки, които ще ни помогнат да се настроим към новото време.

Оптимална ежедневна грижа за кожата

Стартираме с почистване 

Нежното измиване на лицето сутрин и вечер е първата и най-важна стъпка във всяка козметична грижа. Измиваме лицето с продукт, който е съобразен с нашия тип кожа и не я пресушава. 

Двата измивни гела на Ренора са с безсулфатни основи, които балансират кожното PH и премахват замърсяванията в дълбочина, без да оставят неприятно стягащо усещане.

Тонизиране и защита през деня

През светлата част на деня се излагаме на различни външни влияния, които често се оказват агресивни за по-чувствителните кожи.

Най-бързо и лесно защитаваме кожата и значително й помагаме като й даваме продукти с висок процент на антиоксиданти и витамини.

Крисалният воден серум Renora DAY GLOW със златисти озаряващи частици съдържа мощни натурални растителни антиоксиданти от Зелен Чай и Алое Вера, които усъвършенстват и стимулират защитните функции на кожната бариера, като я предпазват от негативните влияния на градската среда.

Хидратация и подхранване през ноща

Не всички имат нужда от овлажняване, но всяка кожа не зависимо дали е мазна, суха, комбинирана или нормална има нужда от хидратация.

Естествените масла, които кожата ни произвежда през нощта, подпомагат нейната регенерация. За да ги задържим е нужно първо да не измиваме лицето с топла или гореща вода. Добре е да мием кожата с хладка вода и нежно да я подсушаваме с памучна кърпа, без грубо да търкаме. След това нанасяме подходящ продукт под формата на серум, който да е целенасочен в подхранването.

Като нощен разкрасяващ ритуал, който ще възстанови плътността и младежкия блясък на кожата препоръчваме млечния серум Renora NIGHT ELIXIR. Той е богат на подхранващи натурални масла от Бадем, Облепиха и Арган, които засилват клетъчното обновяване и укрепват структурата на епидермиса.

Финалната щриха 

 Последната стъпка на всяка сутрешна и вечерна грижа е кремът за лице, който ще обедини всички предходни стъпки и ще разкрие максималния им ефект. Нашият любимец в тази сфера е коригиращата крем-емулсия с Хиалуронова киселина, Алое Вера и Азиатска Центела.  Формулата му осигурява дълготрайна хидратация, изсветлява вече съществуващи пигментни петна и изравнява тена.

Седмични ритуали 

Има ли жена, която да откаже само още една разкрасителна процедура?

Пълноценният сън е гаранция за здраве и красота. Както споменахме, през нощта в кожата се активират мощни естествени процеси на възстановяване, ето защо е добре да спим не по-малко от 8 часа на денонощие. Кожата ни е най-активна в отделянето на натурални масла между 2 и 3 часа през нощта. За да извлечем максимума от тях нанасяме веднъж или 2 пъти седмично Нощната маска за лице HYDRA SKIN – а на сутринта ефектът „Спяща красавица“ е на лице!

Да не забравяме и останалата част от тялото:

За тонус:

  • Сутрешна гимнастика – Раздвижването на цялото тяло с няколко упражнения сутрин ще ни отнеме само 5 минути, но ще ни вкара по-бързо в кондиция и ще ни зареди с енергия за целия ден.
  • Събуждане и отвътре – Чаша топла вода, с температура като за чай и с няколко капки лимон помага за постигане на алкално-киселинен баланс в стомаха и подготвя целия храносмилателен тракт за консумацията на други храни и напитки.

Хранене:

  •  Витамини и минерали – За да подготвим правилно тялото за по-студеното време, понякога е достатъчно само да обърнем внимание на какво консумираме ежедневно. Редица научни проучвания доказват, че сезонните плодове и зеленчуци зареждат по най-пълноценен и ефективен начин организма с така важните за него витамини и минерали. Ябълки, боровинки, круши, тиква, зеле и ряпа са само част от вкуснотиите на есента, с които можете да нахраните тялото.
  • Разходки навън – Разхождайте се сред природата и дишайте дълбоко винаги когато се сетите. Така постепенно ще адаптираме тялото към промяната в климата, без да го шокираме с резки температурни разлики.

И не забравяйте, че здравето и доброто състояние на тялото ни се определя от начина, по който гледаме първо на себе си и след това на света, в който живеем.

image/svg+xml

Абонирай се за нашия бюлетин